Slankeguide: 5:2 Kuren

På 5:2 kuren er der ingen fødevarer man bør undgå, til gengæld skal tælle kalorier. På 5 af dagene i ugen skal man spise en normal mængde kalorier – denne mængde afhænger af dit aktivitetsniveau og køn (du kan beregne dit daglige kalorieforbrug i vores kalorieberegner). På de resterende 2 dage i ugen må man kun spise 500 kalorier for kvinder og 600 kalorier for mænd. Det er højest anbefalet at de 2 lavkaloriedage ikke er lige efter hinanden, men mindst med 1 dag imellem dem. På lavkaloriedagene vil man have et minimalt energiniveau, hvilket man bør have i tankerne når man udvælger de 2 ugedage.

 

Fordele og Ulemper ved 5:2 Kuren

Præcis som ved alle andre slankekure har 5:2 kuren også både fordele og ulemper:

 

circle-lose-weight

Vægttab

Det samlede kalorieindtag falder betydenligt på 5:2 kuren, og vil med sikkerhed resultere i et vægttab, hvis kuren er udført ordentligt.

circle-feel-full

Mæthed

På de 5 ugedage med et normalt kalorieindtag vil man føle sig mæt og veltilpas. Til gengæld vil de 2 ugedage med et lavt kalorieindtag være hårde at gennemføre, da mængden af man man må indtage er meget begrænset.

circle-exercise

Energi

På de 2 ugedage med et lav kalorieindtag vil energiniveauet være meget begrænset, og man vil kunne forvente at få hovedpine de første par dage med et begrænset antal kalorier.

circle-social

Socialt

Præcis modsat de fleste andre slankekure er 5:2 kuren ikke svær at følge når man er inviteret ud at spise, da maden der ikke er nogle begrænsninger til typer af madvarer, men blot indtaget af kalorier. Dog vil jeg fraråde at tage ud at spise på en lavkaloriedag.

Prøv også vores beregnere

BMR-beregner BMI-beregner Beregn idealvægt Kalorieberegner Beregn fedtprocent